image HATIRALAR


INTERNATIONAL VIOLA CAMP-iZNiK 2006

Katılan Öğretmenler :
Prof. Tatjana Masurenko (viyola) Leipzig – Almanya, Hochschule für Musik und Theater F. M. Bartholdy.
Prof. Betil Başeğmezler (viyola) Ankara – Türkiye, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konsevatuvarı.
Silke Peterson (piyano) Leipzig – Almanya, Hochschule für Musik und Theater F. M. Bartholdy.

Katılan Öğrenciler :
8 öğrenci Ankara, Hacettepe Üniv. konservatuvarı’ndan,
2 öğrenci İstanbul, Mimar Sinan Üniv. konservatuvarı’ndan,
2 öğrenci Antalya, Akdeniz Üniv. konservatuvarı’ndan,
1 öğrenci Almanya - Leipzig, Hochschule für Musik und Theater F. M. Bartholdy’den,
1 öğrenci İsveç – Malmö Müzik Akademisi’nden,
1 öğrenci Ankara Başkent Üniv. Akademik Orkestrası’ndan,
1 öğrenci Yunanistan - Atina Megaron Oda Orkestrası’ndan.
Toplam 16 öğrenci.

04 Eylül gecesine kadar İznik’te, İznik Vakfı’nda toplanan tüm katılımcılar ile 05 Eylül sabahı yapılan kısa bir toplantıda belirlenen çalışma planın hemen ardından dersler başladı.

Tüm öğretmenler, öğrenciler ve viyolaları 05 – 13 Eylül 2006 günleri süresinde kaza ve sağlık için sigortalandırılmışlardı.

Bursa’dan kiralanarak getirilen piyanonun bakımı ve akordu için Ankara’dan bir usta getirtilmiş ve kampın başladığı güne kadar piyanonun bazı tamirleri ve akordu yapılmıştır.

İki öğretmen günde toplam ortalama 12 saat ders yapmış, öğrenciler her gün birer kez öğretmenleriyle çalışmış veya diğer öğrencilerin dersini izlemiştir.

Dördü bir Otel’de, onikisi Vakfın misafirhanesinde kalan öğrencilerin hepsine Vakıf’ta kahvaltı ve öğle yemeği verilmiştir.

10.05.2006 Pazar günü yöredeki eski bir yerleşim yeri olan Elmalı köyü, müze ve diğer tarihi yerler gezildi.

11 Eylül 2006 gecesi İznik Vakfı’nın Konser Evi’nde verilen konsere çoğu İznikli, bir kaçı Bursa’dan olmak üzere yaklaşık 60 dinleyici geldi, konserde tüm öğrenciler piyano eşliğinde veya viyola ikilisi, üçlüsü olarak parçalar çaldı, Tajana Masurenko bir solo eser çalmış ve iki saati aşkın süren konserin sonunda da öğretmenlerle birlikte 18 viyolacının birden çaldığı bir eser yer aldı. Konserden sonra Vakfın bahçesinde bir köfte partisi yapıldı.

13 Eylül 2006 akşamı Vakıf bahçesinde yapılan samimi, neşeli bir törenle sertifikalar verildi.

14 Eylül 2006 günü evlerine dönen çoğu öğrenci hemen o akşam mesajlar ve telefonlarla memnuniyetlerini belirtti, kampın gelecek yıl (2007) da yinelenmesi dileklerini ilettiler.



INTERNATIONAL VIOLA CAMP iZNiK 2007

Katılan Öğretmenler :
Prof. Tatjana Masurenko (viyola) Leipzig – Almanya, Hochschule für Musik und Theater F. M. Bartholdy.
Prof. Betil Başeğmezler (viyola) Ankara – Türkiye, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konsevatuvarı.
Silke Peterson (piyano) Leipzig – Almanya, Hochschule für Musik und Theater F. M. Bartholdy.
Jürgen Manthey (lutiye) Leipzig – Almanya.

Katılan Öğrenciler :
11 öğrenci Türkiye konservatuvarlarından,
1 öğrenci İsveç – Malmö Müzik Akademisi’nden,
1 öğrenci Ankara Başkent Üniv. Akademik Orkestrası’ndan,
1 öğrenci Yunanistan - Atina Megaron Oda Orkestrası’ndan,
3 Yaylı çalgı yapım öğrencisi. (Eskişehir Anadolu Üniversitesi),
Toplam 17 öğrenci.

02 Eylül gecesine kadar İznik’te, İznik Vakfı’nda toplanan tüm katılımcılar ile 03 Eylül sabahı yapılan bir toplantı ile belirlenen çalışma planın ardından dersler başladı.

Derslerde ve kurs sonu konserlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi Konservatuvarından ödünç alınan yeni bir piyano ile İznik Vakfına ait bir dijital piyano kullanıldı.

İki viyola öğretmeni günde toplam ortalama 12 saat ders yapmış, viyola öğrencileri her gün birer kez öğretmenleriyle çalışmış veya diğer öğrencilerin dersini izlemiştir.

Yaylı çalgı yapımı öğrencileri ise her gün 10:00-13:00 ve 14:30-19:00 saatlerinde Jürgen Manthey ile viyola öğrencilerinin çalgılarının ve yaylarının bakım ve tamirini yaparak ve ellerindeki yapımına başlanmış çalgılar üzerinde çalışarak ders yaptılar.

Beşi Vakfın otelinde misafir edilen öğrencilerin diğerleri anlaşmalı bir otelde konaklamış, tümüne Vakıf’ta kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği verilmiştir.

08 Eylül 2006 gecesi İznik Vakfı’nın Konser Evi’nde verilen ilk konsere yaklaşık 60 dinleyici gelmiş, konserde bazı öğrenciler piyano eşliğinde veya viyola ikilisi, üçlüsü olarak parçalar çalmıştır.

09 Eylül günü hep birlikte İznik ve çevresindeki ören yerleri ve müzeler gezilmiştir

11 Eylül günü yapılan ikinci konserde yine bazı öğrenciler piyano eşliğinde veya viyola ikilisi, üçlüsü olarak parçalar çalmış iki saati aşkın süren konserin sonunda da öğretmenlerle birlikte 17 viyolacının birden çaldığı ve bu konser için hazırlanan bir eser yer almıştır.

11 Eylül 2007 akşamı Vakıf bahçesinde verilen bir köfte partisinin ardından yapılan neşeli bir törenle sertifikalar verilmiştir.